Over mij

Ik ben door de jaren heen heel wat keren verhuisd. In mijn tienerjaren en later met ons gezin. Een hele happening vond ik het altijd. Àl die spullen die overal vandaan kwamen: meubels, kleding, potten en pannen, boeken, foto’s, herinneringen…dozen, dozen en nog eens dozen vol.

Als de hele bubs overgehuisd was, begon het uitpakken en inrichten. Heerlijk vond ik dat; alles een nieuwe plek geven. En het belangrijkste vond ik, een plek maken waar het fijn is om thuis te komen, om op te laden en te ontspannen. En dat doe ik nog steeds. Regelmatig verander ik onze woonkamer bijvoorbeeld, lekker schuiven met alle meubels om weer andere knusse hoekjes te maken. Je zou verwachten dat ik hier ook meteen iets mee ging doen toen ik ging werken. Maar niets is minder waar. Ik startte met werken in de zorg en later kwam ik op kantoor terecht als Office-manager. Want zaken organiseren en regelen, daarvoor moest je bij mij zijn, vond men. Maar ik had altijd het gevoel…dit is het niet. 

Toen ik een keer bij een verhuizing binnen mijn vriendenkring meehielp ontdekte ik iets opmerkelijks. Ik kon niet meer stoppen! Ik wilde per se vóór het einde van de dag dat de slaapkamers waren ingericht en de woonkamer en keuken een plek waren waar ze ‘thuis konden komen’, zonder rommel en chaos van dozen. Want, ‘het komt wel’, ‘ik ga die dozen nog wel een keer uitpakken’, daarvan wist ik dat dat nog weleens heel lang zou kunnen duren. En ik ben niet zo van het uitstellen. 

Ineens werd het me duidelijk: deze manier van organiseren, plannen en regelen, is waar ik helemaal happy van word! Kan ik daar wat mee? Vroeg ik me af. En wat bleek? Er bestond een opleiding voor Professional Organizing! Die was mij natuurlijk op het lijf geschreven en de opleiding zorgde ervoor dat ik nóg veel enthousiaster werd over ordenen, structureren en overzicht creëren dan ik al was. Het grappige was dat ik er thuis ook mee aan de slag ging. Door kleine aanpassingen te doen in bijv. mijn kledingkast, laatjes in de badkamer ontstond er meer ruimte en overzicht dan ik ooit had gehad. Dat gaf me zo’n heerlijk gevoel. En dat terwijl ik zelf vond dat ik voorheen ook al super goed was in heel dat organiseren en ordenen! Mijn huis is inmiddels wel aan kant dus nu help ik met heel veel plezier andere vrouwen af van gevoelens van onrust, stress of somberheid die ze ervaren in hun eigen huis.  

Dit is typisch Alieke:

  • Serieus, enthousiast, rustig, een lolbroek. Huh, je zou deze 4 niet gelijk bij elkaar zetten toch? Maar het is wel typisch mij! Ik houd ervan om serieuze gesprekken te voeren en kan heerlijk enthousiast zijn. En soms vind ik het ook fijn om op de achtergrond aanwezig te zijn, rustig op m’n plek om er dan vervolgens uit te springen met een hilarische grap. 
  • Het schouders eronder – type, heerlijk als ik me ergens in vast kan bijten. Maar eerst een plan van aanpak en daarna actie. Zo is mijn volgorde. 
  • Iemand die meedenkt met en opstaat voor een ander. Ik kan me goed verplaatsen in zijn/haar situatie, ben observerend, luisterend en reflecterend. En help waar ik kan. 
  • Lekker koken, pinterest afstruinen voor de lekkerste recepten en deze natuurlijk uitproberen. Wekelijks pak ik mijn map met recepten voor de dag om een heerlijk weekmenu samen te stellen. Kant en klare maaltijden komen er bij mij niet in!
  • Georganiseerd; m’n eigen feestjes ben ik dol op. Alles tot in detail regelen, mensen een fijne beleving meegeven, daar houd ik van. En natuurlijk ook mijn huis georganiseerd hebben en nee dat ziet er niet uit als een museum. Maar een fijne plek om tot rust te komen. 

Mijn visie 

Om tot rust te komen is je huis een belangrijke basis’plek’. Daar ben je (als het goed is) helemaal jezelf, voel je je volkomen op je gemak en ervaar je veiligheid en geborgenheid. Hoe fijn is het thuiskomen in je huis wat op orde is, wat helemaal bij je past en waar je blij wordt van alle spullen die erin staan. Dat je weet wat je allemaal hebt en ook wáár je het kan vinden! 

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat…

  • ik enorm geniet van een mooie bos bloemen op tafel. Ik heb zelfs een abonnement waardoor er elke maand een prachtige vaas met inhoud wordt afgeleverd aan de deur! En op een volle kar met boodschappen ligt ook menigmaal een bosje tulpen...
  • kringloopwinkels mijn favoriet zijn; lekker neuzen tussen de ‘rommel’ en dan net die ene koffer vinden die helemaal past in mijn interieur
  • ik houd van een potje biljarten – mijn wens is om deze ooit aan te schaffen voor op onze grote zolder
  • ik verslaafd ben aan chocola, heerlijk bij een kop verse muntthee. De Tony’s doen het natuurlijk zeker goed maar ook van zo’n grote doos van een chocolaterie begin ik te kwijlen
  • ik graag klus. Schilderen, behangen, breken, puinruimen, zagen, timmeren, het kan me niet gek genoeg. Krachttraining, daar doe ik dus niet aan