Schaam jij je voor de rommel in huis?

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je stapt bij je vriendin of je buurvrouw binnen en ze zegt meteen: ‘Let niet op de rommel hoor!’. Ze dekt zich gelijk in. Of misschien zeg je het zelf ook, als iemand bij jou over de vloer komt. Veel mensen schamen zich als hun huis niet is opgeruimd. Hoe is dat voor jou?

Als onverwachts de deurbel gaat…

Het kan je zo gebeuren: de deurbel gaat en snel schuif je alle spullen onder de bank of prop je alles gauw in de kast. Dan is het in ieder geval uit het zicht. Het stof dwarrelt over de vloer maar om die nu te zuigen heb je geen tijd meer voor. De stapel post waar je je nog doorheen moet worstelen ligt je ook nog aan te staren. En je struikelt bijna over de volle wasmand die ook nog opgevouwen moet worden. Gefrustreerd door de hoeveelheid spullen, taken en de rommel doe je eindelijk de deur open. Je verontschuldigt je gelijk: ‘Let niet op de rommel hoor!’. Ondertussen zitten de taken die je nog moet doen in je hoofd en word je steeds opnieuw met de rommel geconfronteerd.

Een gestructureerde oplossing voor jou rommel

In dit soort situaties kan een planning of schema enorm helpen. Niet om je huis persé ‘netjes’ te houden. Het gaat erom dat het gewoon lekker op orde is. Zodat jij zonder schaamte de deur kunt opendoen als onverwachts de deurbel gaat. Als organizer kan ik jou helpen zo’n planning of schema te maken. Misschien voel je je wel heel kwetsbaar om daar hulp voor in te schakelen. Of onzeker en voel je schaamte omdat het jou maar niet lukt om je taken goed te plannen.

Maar, als professional organizer kom ik niet bij jou binnen om een oordeel te vellen en als iemand die even komt vertellen hoe je het moet doen. Nee, ik kijk naar wat er goed gaat en maak samen met jou een uniek plan waar jij wat aan hebt. Niet hoe het zou ‘moeten’, maar wat bij jou past. Want jij bent jij. Zo kijk ik naar jou!

Zullen we afspreken? Laat een berichtje achter op het contactformulier of bel me op 06 – 11 35 11 52.

 

Terug naar overzicht