3 tips om te ontspannen in je huis

Voel jij je gestrest of onrustig in je eigen huis? Door kleine simpele dingen toe te passen voel jij je al snel beter in je vel. In dit blog deel ik er 3 met je!

De eerste aanblik als je je huis binnenstapt kan direct effect hebben op je humeur. 

Bedenk maar eens dat je de voordeur opendoet en de hele gang ligt bezaaid met schoenen, jassen en tassen. Word je daar vrolijk van? Stap je er koelbloedig overheen met je zware boodschappentas? Nou…nee, toch?! 

Of: 

Elke avond gooi je je kleding op een stoel en je springt hup je bed in. Heerlijk, na een drukke dag is het maar wat fijn om te kunnen slapen! Al veel te vroeg gaat de wekker. Slaperig ga je op de rand van je bed zitten en ziet gelijk die hele berg met kleding voor je neus liggen. 

Nèè....denk je...wat moet ik er mee? Waar moet ik het allemaal laten? Ipv het op te ruimen kies je maar voor de trui die bovenop de stapel ligt om aan trekken en je laat de boel de boel. 

Op je nachtkastje zoek je naar je horloge, maar waar had je die ook alweer neergelegd? 
Even zoeken...je sleutels, een bus haarlak, een glas water, een verloren oorbel, een stripje paracetamol...maar nee, geen horloge... 

Wat doet dit met je? 
Word je heerlijk wakker op deze manier?
Start je zo lekker je dag?

Dit kan anders en jij kunt dit gelijk toepassen! Ik geef je 3 tips.

Tip 1 – zorg voor voldoende opbergruimte

Als we het voorbeeld van de gang nemen heb ik gelijk al een praktische oplossing voor je. Zorg voor haakjes die op ooghoogte aan de muur hangen. Zo kunnen je kids gemakkelijk zelf hun jassen en tassen ophangen. Dan zijn die in ieder geval van de grond af! Voor alle schoenen is een schoenenrekje of kastje heel handig. Je bergt ze zo handig bij elkaar op; in- of uit het zicht, net wat jij wilt. 

En dat geldt ook voor je slaapkamer. Naast je kledingkast zijn er nog allerlei andere manieren om spullen op te bergen. Denk maar eens aan een extra ladekastje of een wandplank of wandkastje aan de muur. Of de ruimte onder je bed, deze kun je opvullen met bijvoorbeeld opbergboxen waar je je extra dekbed of winterkleding in opbergt. 

Tip 2 – maak een plekje voor jezelf in huis

Een vast plekje in je huis is prettig om je even terug te kunnen trekken. Een grote stoel of in het hoekje van de bank kan al zo’n plek zijn als je niet veel ruimte hebt. Leg je favoriete kussen of een lekkere warme plaid in de buurt en pak deze erbij als je even een moment voor jezelf hebt. Of creëer een plekje op zolder, op je werkkamer/kantoor, tuinhuis, slaap- of logeerkamer waar je je eigen spulletjes neer kan zetten die jou een fijn gevoel geven. Kijk eens op Pinterest voor inspiratie!

Tip 3 – vorm groepjes van accessoires in huis

Staat je vensterbank vol met accessoires, planten en prulletjes? Ga er eens mee schuiven. Zet ze in groepjes van 3 of 4 bij elkaar. Wissel met verschillende hoogtes en materialen en laat de rest van je vensterbank leeg. Dit kun je natuurlijk ook toepassen bij spullen op je sidetable, in je boekenkast, op een schap aan de muur, enz. Je zult merken dat dat veel meer rust geeft in huis.

Aan de slag!

En dan nu: actie! Ga met bovenstaande tips eens aan de slag. Bekijk per ruimte welke mogelijkheden er zijn om spullen op te bergen. En dat zijn er echt meer dan je denkt! Meet, voordat je opbergartikelen aanschaft, het oppervlak op zodat je niet thuiskomt met een opbergbox of mand die niet past. 

Wil je dat ik eens met je meekijk voor meer tips en advies? Stuur een berichtje naar info@lente-organizing.nl of bel me op 06 – 11 35 11 52. Ik denk graag met je mee! 

Terug naar overzicht