Tijd waar blijf je...

De zomervakantie ligt alweer even achter ons, we hebben ons werk weer opgestart en zo zijn we alweer aanbeland in de maand oktober. ‘Wat gaat de tijd snel’, ‘Poeh…alweer een week voorbij’, ‘Het gaat zo hard’… Je zult deze uitspraken vast wel herkennen of zelf ook gebruiken. 

Met een volle agenda glipt de tijd vaak tussen je vingers door. Je hebt het gevoel dat je nergens aan toe komt. En aan het einde van de dag denk je: ‘Wat heb ik nu eigenlijk gedaan vandaag?’… Geeft je dat een bevredigend gevoel? Ben je daardoor trots op jezelf wat je die dag hebt bereikt? Ik denk van niet, jij? 

Hoe zou het zijn als je gedurende je week meer ruimte ervaart in je hoofd en je agenda? Ruimte om zelf op te kunnen laden, ruimte voor dingen die voor jou belangrijk zijn, ruimte om je werkzaamheden met aandacht te kunnen doen. Heerlijk toch? 

Ik geef je wat tips om die ruimte zelf te gaan creëren.  

Pak je agenda er maar eens bij (je digitale agenda of papieren agenda; dat maakt niet uit), een pen en een post-it of schrijfblokje. 

Zit je er klaar voor? Mooi zo, daar gaan we.  

Begin eerst met tijd inplannen voor jezelf. ‘Wat zegt ze nu?’…hoor ik je denken. Ja, je hoort het goed, tijd voor jezelf inplannen! Jij bent het belangrijkste van de dag. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, wie doet dat dan? Als jij goed in je vel zit, heeft iedereen daar profijt van. Wat vind je leuk om te doen? Waar laad je van op? Wat maakt je blij? Blok een aantal momenten in de week die voor jou haalbaar zijn. Ook je lunch en pauzes inplannen horen daarbij – vergeet die niet! Daarmee zorg je ook voor jezelf. Vervolgens vul je je agenda met je afspraken en werkdagen. 

Schrijf nu al je taken op een post-it of schrijfblokje en geef ze een cijfer. Welke heeft prioriteit en welke minder/niet? Kies 1 taak die prioriteit heeft voor je. Zet deze activiteit bovenaan in je agenda en schat een realistische tijd in hoe lang je er mee bezig zult zijn. 

Zo die staat er alvast in. 

Vul je dag verder in met een aantal andere taken (denk goed om de tijdsinschatting, het moet wel haalbaar zijn voor die dag). Verdeel de andere taken over de andere dagen van de week. Evalueer aan het einde van de dag of je je taken gedaan hebt. 

Is het je gelukt? Wowww…goed gedaan, wees trots op jezelf!

Reflecteer ook als het niet is gelukt: wat is de reden dat je je taak niet gedaan hebt? Waarom werkte het niet? Wat ga je anders doen? Plan die taken die niet gelukt zijn een andere dag of de week erna in. 

Ik wens je heel veel succes bij het plannen van je dag, week, maand! Lukt het je niet? Vul het contactformulier in of bel 06 – 11351152. Dan ga ik je helpen!

Terug naar overzicht